Het CenEnergy team

Over ons

CenEnergy biedt slimme laadoplossingen en premium AC en DC laadinfrastructuur voor:

  • zowel residentiële als niet-residentiële projecten zoals parkings, industriële en commerciële sites
  • voor fleet en HR-managers en hun medewerkers
  • voor grote en kleine bedrijven, openbare en sociale instellingen en particulieren

Deze laadoplossingen worden vervaardigd met milieuvriendelijke materialen zoals aluminium in plaats van kunststoffen.

Samen met onze slimme laders bieden we een CenEnergy laadpas aan die via een abonnement is gekoppeld aan een CenEnergy-platform en app, om het leven van u als gebruiker gemakkelijker te maken, of u nu een zakelijke, publieke of particuliere klant, fleetmanager of werknemer bent.

CenEnergy zorgt voor het volledige traject van onze klanten met een 24/7 helpdesk en Customer Care-team. Op ons platform houden we je laadpunt nauwlettend in de gaten en zetten we de nodige interventie in als een remote oplossing niet mogelijk blijkt.

CenEnergy is een complete dienstverlener op het gebied van e-mobiliteit en biedt begeleiding bij het maken van de overstap naar een groen wagenpark en het uitvoeren van laadinfrastructuurprojecten. We bieden ook oplossingen om uw bestaande laadinfrastructuur en energieverbruik te upgraden en te optimaliseren, altijd rekening houdend met uw specifieke ambities.

Rollen CenEnergy

  • Fabrikant (OEM) van industriële AC-laders ontworpen in België
  • Charge Point Operator (CPO) die uw laadpalen beheert op haar platform, het verbruik monitort, zorgt voor de facturatie inclusief split billing , met een app die u als gebruiker informatie geeft over de beschikbare locatie van oplaadpunten, facturen en tarieven.
  • e-Mobility Service Provider (e-MSP) waarbij de CenEnergy laadpas toegang geeft tot meer dan 450.000 laadpunten in Europa

CenEnergy = High tech Belgische kwaliteit, Betrouwbaar, Veilig en Duurzaam!
Ons verhaal

CenEnergy, een Belgische scale-up opgericht in 2016, kende in 2018 een doorstart met de ontwikkeling van eigen high-end en toekomstgerichte laadtoestellen met productie in België en Europa, waarbij kwaliteit en zorg centraal stonden in de nieuwe bedrijfsstrategie. Nieuwe investeerders Gumption en Ginion Group werden aangetrokken om deze strategie te ondersteunen.

Midden 2022 startte een nieuw hoofdstuk met de intrede van Belfius Bank als meerderheidsaandeelhouder om de krachten te bundelen en de groeiambities van CenEnergy te ondersteunen in het aanbieden van duurzame en complete laadinfrastructuur oplossingen aan de Belgische samenleving: bedrijven en hun werknemers, zelfstandigen, publieke & sociale entiteiten en particulieren, voor zowel thuis installaties als op privé sites en openbare terreinen. Samen met de aandeelhouders Cenim, Ginion Group en toenmalige CEO Jan Verbruggen. Gumption besloot CenEnergy te verlaten vanuit haar incubatorstrategie om start-ups in de eerste jaren te ondersteunen. In juli 2023 trad Sofie De Loecker aan als nieuwe CEO van CenEnergy en werd het management verder versterkt.


Onze visie

Met CenEnergy willen we bijdragen tot een betere Belgische samenleving op economisch en ecologisch vlak en sociale duurzaamheid:

Ontwikkeling en productie in België en Europa

 Daling CO2 emissie door elektrificatie

 Lagere TCO (Total Cost of Ownership)

Duurzaam: industriële materialen met aluminium in de plaats van plastiek (milieu vriendelijker + langere levensduur + circulair)

Focus op kwaliteit door middel van intelligente laadinfrastructuur en innovatie investeringen om ook energie management te ondersteunen in de toekomst

 Veilige en Betrouwbare laadoplossingen

Belfius is een geïntegreerde bank-verzekeraar volledig in handen van de Belgische federale overheid, is lokaal verankerd en bedient meer dan 3,8 miljoen klanten in alle segmenten van de Belgische economie en samenleving:

- Partner van 3,5 miljoen particulieren, zelfstandigen en KMO’s

- Een belangrijke speler in de corporate markt

- Referentiebank in Private Banking en Wealth Management

- Marktleider in de publieke en non-profit sector

- Inmiddels gebruiken meer dan 2 miljoen klanten dagelijks de Belfius app om hun bankzaken te regelen

Na reeds enkele jaren van commerciële samenwerking, trad Belfius in juli 2022 toe als belangrijke hoofdaandeelhouder in CenEnergy om samen met CenEnergy de handen in elkaar te slaan om Belgische ondernemingen, publieke en sociale instellingen en in de toekomst ook particulieren een duurzame en complete laadinfrastructuur aan te bieden. Met dit strategisch partnership wil Belfius resoluut verder inzetten op duurzame mobiliteit en laadinfrastructuur. En gedreven vanuit haar ESG-ambities om in het bijzonder de CO2-uitstoot in ons land drastisch te verminderen en de Belgische samenleving uit te rusten met een duurzame en complete laadinfrastructuur.

Belfius, de tweede grootste bank-verzekeraar in België, bestaat uit een bank, een verzekeraar en diverse andere dochterondernemingen waaronder Belfius Auto Lease en Belfius Lease, en vandaag dus ook CenEnergy als strategische externe participatie.

Leer meer

Ons Management Team

Sofie De Loecker

CEO Managing Director

Allan Segebarth

COO

Vito Van Laeken

CFORobin Van Droogenbroeck

Sales Director

Sam Rits

Head Operations & Technics

Steven De Ridder

Head of Customer Care