⚡️Partner in de kijker: Waasland Automotive

Waasland Automotive, een onderneming met een ziel voor medewerker, klant en business partner! Vader Jos De Groof plantte 50 jaar geleden het zaadje van de succesvolle onderneming Waasland Automotive, een Ford dealer die uitgegroeid is tot de referentie in gans Vlaanderen. 30 jaar geleden trok zoon Ben in vaders voetsporen, met het bijzonder resultaat dat er vandaag jaarlijks 2000 wagens over de toonbank gaan, en dat zelfs Corona deze sterke organisatie niet klein gekregen heeft.

Ben De Groof, een CEO met grote menselijke waarden, en een bijzonder ondernemerschap!

We gaan bij Ben op de koffie, en al snel wordt duidelijk dat respect voor medewerker, klant en familie een bijzondere prioriteit is.

Eenvoud en enthousiasme drijven hier boven.

“Zonder mijn vader hadden we hier vandaag waarschijnlijk niet gezeten. Maar ook mama verdient alle waardering. Achter iedere sterke man staat immers een sterke vrouw. In de huidige economische realiteit zie ik mezelf eerder als coach. Uiteraard moeten resultaten behaald worden, maar dat kan alleen als collega’s en klanten zich gewaardeerd voelen. En dat ook laten merken is belangrijk. Eén van mijn basisbetrachtingen is dat iedereen voor mekaar toegankelijk moet zijn, ongeacht zijn of haar functie. We hebben hier iedereen nodig, ik alleen kan geen 2000 wagens verkopen. De sterkte van dit team is ieder individu binnen het team, zo eenvoudig is dat.”, stelt Ben.

“De ziel van dit huis is het team en ons streven naar een perfecte dienstverlening. En de mooiste waarde barometer is dat we klanten hebben die ons reeds 50 jaar het vertrouwen geven, en heel wat collega’s die reeds meer dan 15 jaar bij Waasland Automotive aan de slag zijn. En dat doet deugd!”, vervolgt een enthousiaste Ben.

Dit wordt bovendien ook bevestigd door de verschillende Awards die het team mocht ontvangen.

50 jaar Waasland Automotive wordt gevierd!

Waar Corona wel roet in het eten heeft gegooid is het groot feest “50 jaar Waasland Automotive, een reis van het verleden naar het heden tot de toekomst."

Een boeiende ontmoeting tussen klanten, medewerkers, familie en vrienden waar mama en papa De Groof een belangrijke plaats krijgen.

Naar een tijdje verplicht uitstel kan het nu “straks” wel doorgaan.

Maar later meer hierover.

Ecologisch rijden, wij moeten het voorbeeld geven!

Reeds 12 jaar terug had visionair Ben reeds begrepen dat aandacht voor onze planeet en ecologisch rijden belangrijke uitdagingen zou worden.

“Voor mij is milieu steeds een belangrijke prioriteit geweest. Streven naar zoveel mogelijk CO2 neutraal ondernemen en rijden viel niet meer weg te denken. We moesten bijgevolg ook het voorbeeld stellen. Het management team rijdt elektrisch en onze infrastructuur in Beveren, The Green Drive, is zo ecologisch mogelijk gebouwd, toen reeds. Onze ISO9002 erkenning bevestigt dat trouwens. Meer nog, bij de opening van The Green Drive hebben we boompjes verkocht met als gevolg dat we 2 ha kinderbos hebben kunnen aanplanten. Of dat de overheid in 2026 klaar is om haar doelstelling om elektrisch rijden te behalen, daar heb ik vandaag nog grote twijfels bij. ”, geeft Ben ons vastberaden mee.