Belfius zet volop in op versnelde uitrol van on-site laadpunten in België dankzij partner CenEnergy

Persbericht 
Brussel, 16 mei 2024


Belfius Bank streeft ernaar zijn klanten te begeleiden naar duurzamere mobiliteitsoplossingen. In de afgelopen jaren heeft Belfius zijn mobiliteitsaanbod uitgebreid met fietsleasing en laadoplossingen in combinatie met een elektrische leasewagen. Belfius investeerde hiervoor in diverse partnerships zoals Cyclis Bike Lease, Skipr en CenEnergy. Belfius gaat nu een stap verder en zet in op een versnelde uitrol van on-site laadpunten in heel België.


Belfius biedt vandaag al laadoplossingen voor thuis aan via Belfius Auto Lease in het kader van employee benefits. Belfius gaat nu een stap verder door ook voor bedrijven en publieke klanten laadoplossingen aan te bieden. Concreet spreken we over laadpalen op bedrijfsparkings, industriële en commerciële sites alsook openbare terreinen. Deze “CenEnergy by Belfius” on-site laadoplossingen worden vandaag ook voorgesteld op de Mobility Tomorrow conferentie in Brussel.


De klant kan de laadpunten naar keuze toegankelijk maken voor werknemers, bezoekers, klanten of burgers. Op deze manier helpt Belfius ook mee aan de uitbouw van (semi)publieke laadinfrastructuur voor burgers die thuis geen laadoplossingen kunnen of willen plaatsen, bijvoorbeeld bewoners in stedelijke gebieden of huurders.


CenEnergy staat voor een compleet aanbod, gaande van in-house ontwikkeling en productie van laadpalen, advies en projectbegeleiding tot het beheer van de laadinfrastructuur en het aanbieden van laadpassen met toegang tot meer dan 500.000 laadpunten in Europa. Belfius kan aanvullend ook financieringen voorstellen vanuit zijn brede waaier aan financieringsoplossingen.


CenEnergy heeft reeds bewezen expertise inzake on-site laadoplossingen. Zo rustte CenEnergy de parkings uit van bedrijven zoals Belfius, PwC en PKF BOFIDI. Ook bij heel wat ziekenhuizen, ziekenfondsen en autodealers zorgt CenEnergy voor de gepaste laadoplossing.


Met deze lancering van on-site laadinfrastructuur en de recente lancering van energiedelen, zet Belfius zichzelf op de kaart als een sterke speler in mobiliteits- en energieoplossingen. Energiedelen is een innovatieve oplossing op de Belgische markt om lokale overheden, ziekenhuizen, scholen, universiteiten enz. te begeleiden bij de oprichting van energiegemeenschappen en de organisatie van energiedelen. De on-site laadinfrastructuur van CenEnergy kan hierin perfect geïntegreerd worden.


Dirk Gyselinck, Executive Director Wealth, Enterprises & Public bij Belfius Bank: “Naar schatting kunnen er tegen 2030 bijna 2 miljoen elektrische auto's in België zijn, wat betekent dat er een snelle uitbreiding van de (semi)publieke laadinfrastructuur nodig is. Met deze nieuwe dienstverlening, zet Belfius verdere concrete stappen om mee de CO2- voetafdruk van België te verminderen. We willen dan ook een voortrekkersrol opnemen in de noodzakelijke transitie naar een duurzame, multimodale en toekomstbestendige mobiliteit, wat trouwens perfect aansluit bij onze ESGdoelstellingen.”


Sofie De Loecker, CEO CenEnergy: “CenEnergy staat te popelen om haar expertise en premium laadtoestellen nu ook ter beschikking te stellen voor bedrijven en publieke klanten van Belfius Bank. Hen begeleiden gedurende het volledige project en hun parkings en terreinen uitrusten met de gepaste laadinfrastructuur, of het nu AC- of DCsnelladers zijn, dat is wat de teams van CenEnergy dagelijks drijft.”


Over Belfius

Meaningful & Inspiring for Belgian Society. Together


Belfius Bank & Verzekeringen is een solide bank-verzekeraar in handen van de Belgische federale overheid. Met 160 jaar ervaring in de publieke sector en 60 jaar in het particuliere klantensegment zit Belfius diep verankerd in de Belgische economie en samenleving:

  • partner van 3,8 miljoen particulieren, zelfstandigen en kmo’s
  • prominente speler in de corporate en businessmarkt
  • leidende bank in de publieke en non-profitsector
  • toonaangevend merk in verzekeringen Leven en Niet-Leven
  • referentiebank voor Private en Wealth Management

Dankzij een doorgedreven focus op klantentevredenheid en duurzaamheid haalt Belfius jaar na jaar sterke resultaten.


Over CenEnergy


CenEnergy is een Belgische onderneming die voor 75% in handen is van Belfius en van origine gespecialiseerd in de ontwikkeling van eigen high-end laadtoestellen met productie in België en Europa. CenEnergy biedt:

  • complete laadinfrastructuur van AC- tot snelladers
  • laadoplossingen aan bedrijven en hun werknemers, zelfstandigen, publieke & sociale entiteiten en particulieren
  • laadoplossingen voor thuisinstallaties en bedrijfssites en (semi)publieke terreinen in gans België
  • laadpassen die toegang geven tot meer dan 450 000 laadpunten in Europa
  • een abonnementsformule om laadpunten te beheren en toegang geeft tot een 24/7 helpdesk en split billing


Betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid staan centraal bij CenEnergy.Perscontacten

Belfius Bank & Verzekeringen

Ulrike Pommée, + 32 (0)2 222 02 57 / ulrike.pommee@belfius.bepress@belfius.be


CenEnergy

Sofie De Loecker, +32(0)478 98 92 75 / sofie.deloecker@cenenergy.beinfo@cenenergy.be

Meldingsplicht van uw laadstation bij de netbeheerder