Belangrijke waarschuwing: Quishing Alert!

Voor een betalingssysteem dat 100% veilig is, adviseren wij ten zeerste om gebruik te maken van de laadpas.

In overeenstemming met de AFIR-wetgeving wordt onder andere de mogelijkheid vereist om ad-hoc betalingen voor uw laadsessies bij publieke laadpunten te faciliteren, bijvoorbeeld via een QR-code.

 

Echter, wij adviseren al onze klanten, en bij uitbreiding alle EV-rijders, om geen gebruik te maken van dergelijke op QR-codes gebaseerde systemen vanwege hun gevoeligheid voor fraude. De fraudevorm die hier aan de orde is, staat bekend als "quishing" en houdt in dat de QR-code van de leverancier van het laadpunt wordt bedekt met een andere frauduleuze QR-code, die de betaling omleidt naar de fraudeur. Hierdoor initieert u weliswaar een betaling, maar zal de laadsessie niet starten, aangezien uw betaling niet naar de leverancier, maar naar de fraudeur wordt geleid. Indien u slachtoffer bent geworden van deze fraude, raden wij u aan contact op te nemen met uw bank.

 

Voor een betalingssysteem dat 100% veilig is, adviseren wij ten zeerste om gebruik te maken van de laadpas.


U vindt hier informatie over de veilige laadpassen van CenEnergy.

Belfius wordt hoofdaandeelhouder in CenEnergy, een beloftevolle Belgische scale-up
Belfius en CenEnergy slaan de handen in elkaar om Belgische ondernemingen, publieke instellingen en in de toekomst ook particulieren een duurzame en complete oplaadinfrastructuur voor voertuigen aan te bieden